Доступність посилання

ТОП новини

Попов: ми передали райадміністраціям Києва повноваження, яких раніше у них не було


«Ми cправді передали їм (районним адміністраціям – ред.) повноваження, яких раніше у них не було», – заявив в ефірі Радіо Свобода Олександр Попов, голова Київської міської державної адміністрації.

«І плануємо зробити ще один крок, передавши їм максимальну кількість повноважень. Чому, я вважаю, це потрібно зробити? Це моя особиста позиція. Тому що, кажучи про розвиток Києва, про той інтенсивний розвиток, який ми хотіли б задати отакий темп, треба постійно займатися стратегією, треба постійно займатися інвестиціями. І це потрібно робити на рівні Києва, я маю на увазі міської влади. А от що стосується питань поточних (і це абсолютно логічно), то повинні вирішуватися на території районних адміністрацій. І тому ми в серпні-вересні знову повернемося до перерозподілу наших повноважень та передамо не тільки повноваження, а й, безумовно, і фінансові ресурси для того, щоб районні адміністрації могли комплексно розглядати і вирішувати питання розвитку своїх територій. Це буде справедливо і нормально», – сказав Попов.

Торкаючись питань розвитку Києва, він розповів, що «з’явиться ще багато цікавих проектів, які будуть реалізовані поруч зі станцією метро «Вокзальна», поруч із залізничним вокзалом в цілому».

«Тому що ми зараз розглядаємо концептуально розвиток цієї території для того, щоб впорядкувати паркування автомобілів, які туди приїжджають, щоб можна було навіть мати поруч місця, де можна відпочивати. Я маю на увазі готелі і таке інше. Тому ця територія буде в майбутньому розвиватися. І я думаю, що всі будуть від цього вигравати. Але до «Євро-2012» ми основну частину робіт хотіли б зробити. Тому на наступний рік у нас завершення тих планів, які ми запланували. Ні, другого входу (на станцію метро «Вокзальна» – ред.) не буде, але підходи до самого вокзалу, до метро будуть змінені, будуть впорядковані і будуть прибрані автомобілі, які сьогодні у великій кількості там паркуються», – сказав голова Київської міської державної адміністрації.

«Я віддав вказівку відносно того, щоб наші служби розібралися з ситуацією (навколо руйнування гори Щекавиця у Києві – ред.). Це якраз та історія, про яку я казав, коли рішення ухвалювалося раніше, а зараз йде констатація факту, що починаються роботи. І найближчим часом ми знайшли там правовий момент, який дозволить нам зупинити це будівництво. Ми практично його вже зупинили. Але практично це буде сьогодні чи завтра. І ми спробуємо до кінця з цим розібратися. Без проведеної археології там, безумовно, робити не треба було б нічого. Але, на жаль, так відбулося. Тепер поправляємо помилку», – розповів в ефірі Радіо Свобода Попов.

Повністю розмову з Олександром Поповим читайте у неділю, 10 липня, на сайті www.radiosvoboda.org
XS
SM
MD
LG