Доступність посилання

ТОП новини

Від пожежі на Рівненщині загинуло 16 осіб


На Рівненщині 16 мешканців старечого будинку Дубровицького районного територіального центру соціального обслуговування загинули внаслідок пожежі, яка трапилася в закладі минулої ночі. У приміщенні перебували 25 пацієнтів і двоє працівників.

Після півночі вогонь охопив стару дерев’яно-цегляну будівлю, розташовану в селі Біле Дубровицького району. О першій ночі дві бригади пожежників локалізували, а о пів на шосту ранку повністю ліквідували пожежу.

Медпрацівники, які виносили з будинку нерухомих людей, перебувають у важкому стані, у них обгоріли руки. За фактом пожежі порушено кримінальну справу. Попередня версія – куріння в ліжку одного з пацієнтів, однак поки що остаточно не відкидають версії підпалу.

На місці події працює оперативна група Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Сформована тимчасова комісія на чолі з віце-Прем’єр-міністром Сергієм Тігіпком. Управління Міністерства внутрішніх справ порушило кримінальну справу. Прем’єр-міністр Микола Азаров висловив співчуття родинам загиблих. 11 і 12 липня на Рівненщині оголошують днями жалоби.

Як повідомив голова облдержадміністрації Василь Берташ, у шести загиблих не було рідних. Організацію похоронів бере на себе обласна влада. На місці старого будинку та амбулаторії хочуть збудувати новий територіальний центр соціального обслуговування.
XS
SM
MD
LG