Доступність посилання

ТОП новини

Україна-Росія: «дружба у збиток» для Києва (огляд преси)


Київ – Лояльність чинної влади до господарів Білокам’яної та їхніх бажань обходиться Україні дорожче, аніж глухе протистояння з Москвою попередніх господарів Банкової. Як зауважує тижневик «Ділова столиця», за рік президентства Віктора Януковича Україна подарувала Чорноморському флоту Росії ще 25 років оренди Криму, відмовилася від інтеграції в НАТО і змирилась із тиском на українські організації, що працюють у Москві.

Навзаєм же не було отримано суттєвих зисків ні в економічному, ні в гуманітарному плані. Про інші спостереження про наслідки «теплих» відносин між Банковою і Кремлем читайте в статті «Дружба у збиток».

Головною політичною проблемою Росії є не рівень та якість демократії або захисту свобод і прав громадян, а необмежена тотальна брехня як основа держави і державної політики. У цьому переконаний російський політик Григорій Явлінський. З його думкою докладніше знайомить читачів газета «День». Матеріал називається «Брехня і легітимність».

«Газета по-українськи» інформує, що у 2010 році зросла кількість репресій проти затриманих. Також збільшилася кількість людей, які померли в слідчих ізоляторах. Головною причиною тривожної статистики дописувач видання вважає часті і недостатньо аргументовані досудові затримання підозрюваних. Насправді є три причини обмеження свободи особи на досудових стадіях. Про них автор розповідає в статті «Адвокатам треба забезпечити негайний доступ до затриманого».

Уряд почав боротьбу з нелегальними заробітками. Як інформує газета «Факти», за перші три місяці 2011 року в Києві були порушені три карні справи за фактом виплати зарплат «у конвертах». Всього ж в Україні податківці вже «відпрацювали» майже п’ять тисяч проблемних підприємств, чиї керівники нараховували своїм співробітникам зарплату менше мінімальної вартості. Про те, яка передбачається зміна штрафів для керівників підприємств за недотримання законодавства про працю, йдеться у рубриці «Процес пішов».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG