Доступність посилання

ТОП новини

Обама попереджає про небезпеку «нової рецесії»


Президент США Барак Обама попередив у понеділок, що, якщо Сполучені Штати не піднімуть максимальний рівень державного боргу, це може спричинити нову економічну рецесію, й мільйони людей можуть опинитися без роботи.

Виступаючи напередодні нових переговорів із республіканцями щодо федерального бюджету США, він заявив, що було б «неприйнятно», якби законодавці не підвищили цю межу.

Водночас президент пообіцяв, що проблему вирішать до 2 серпня – це останній термін підвищення боргового обмеження, бо інакше США опиняться в стані технічного дефолту – нездатності оплатити свої державні борги.

Республіканці і демократи у Сполучених Штатах не можуть дійти згоди щодо скорочення бюджетного дефіциту, а саме це питання законодавці пов’язали з можливістю проголосувати за підвищення верхньої межі державного боргу США, яка нині становить 14 трильйонів 300 мільярдів доларів.

Спікер Палати представників, республіканець Джон Бейнер у суботу заявив, що ладен погодитися лише на вдвічі менше скорочення дефіциту, загалом приблизно на 2 трильйони доларів, ніж скорочення на 4 трильйони, яке пропонує демократ Барак Обама.
XS
SM
MD
LG