Доступність посилання

ТОП новини

З «мажорством» в Україні потрібно боротися (огляд преси)


Київ – Валентин Наливайченко збирається об’єднати опозицію, інформує «Газета по-українськи». Представники дев’яти партій домовилися про спільну підготовку до парламентських виборів 2012 року. Однак, навіть об’єднавшись, вони не впевнені, що потраплять до Верховної Ради через 4% прохідний бар’єр, який передбачений проектом Мінюсту. Це рішення міністерства – неприхована політична корупція, стверджує в газеті Валентин Наливайченко, бо « переможці виборів «привласнюють» до 30 відсотків голосів, відданих виборцями за партії, які програли».

Економіка України за 20 років незалежності держави не раз втрачала, оскільки не враховувала світові тенденції. Скажімо, низька ціна на російські нафту та газ довгий час дозволяли ігнорувати практику розвинутих країн на масове впровадження енергозберігаючих технологій. Тепер, щоб наздогнати енергетичну індустрію інших країн, Україні потрібні чималі інвестиції, які можливо залучити лише шляхом приватизації. Головне, щоб приватизація відбувалася прозоро і відповідально. Про те, як це можна зробити, розповідає газета «Голос України».

Сьогодні в Україні надзвичайно поширене явище вседозволеності для дітей впливових політиків та бізнесменів. І хоча знайти швидкий механізм боротьби з «мажорством» нереально, все ж, суспільство повинне в найкоротші терміни виробити дієві запобіжники протидії «мажорам». Утім, як пише газета «День», будь-які спроби їх втілити не діятимуть, якщо багатії привозитимуть малечу в дитсадок роллс-ройсом або давати в школу мобільний Vertu. Розкіш для дітей із несформованою психікою повинна стати табу. Це – негласне правило цивілізованого суспільства, переконує газета у статті «Мажорство» загрожує не лише суспільству...».

Ще 2,5 тисячі років тому великий лікар Гіппократ стверджував: «Ваші ліки мають бути вашою їжею, а ваша їжа – вашими ліками». Як пише газета «Україна молода», можна мати достатньо продуктів, але харчуватися неправильно. Про те, що означає харчуватися правильно на практиці, чи справді продукти, які звикли вважати «шкідливими», не приносять жодної користі організму, скільки можна їсти сала, видання розповідає у публікації «Енергія на тарілці».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG