Доступність посилання

ТОП новини

США засудили вбивство брата президента Афганістану


Сполучені Штати «щонайрішучіше» засудили в вівторок убивство в Афганістані молодшого брата президента Хаміда Карзая, Ахмада Валі Карзая.

Як повідомив речник Білого дому Джей Карні, адміністрація США висловила співчуття родині вбитого, якого застрелив уранці в вівторок у його власному домі в провінції Кандагар на півдні Афганістану один із його власних охоронців.

Державний департамент США теж засудив убивство. Його речниця Вікторія Нуланд заявила, що «не так варто вирішувати проблеми Афганістану».

Раніше в Афганістані американський генерал Дейвід Петреус, командувач багатонаціональних Міжнародних сил сприяння безпеці, теж висловив щонайглибші співчуття президентові Афганістану у зв’язку з загибеллю брата.

Відповідальність за вбивство взяв на себе повстанський ісламістський рух «Талібан», який назвав його одним зі своїх «найбільших досягнень».

Ахмад Валі Карзай був одним із найвпливовіших діячів афганської влади на півдні країни. Він обіймав посаду голови Ради провінції Кандагар, а раніше був її губернатором. Водночас його звинувачували в корупції.
XS
SM
MD
LG