Доступність посилання

ТОП новини

Російські спецслужби удосконалюються в Україні (огляд преси)


Київ – Минуло вже добрих півроку, як Прем’єр-міністр Микола Азаров виявив, що деякі державні структури цілком безпідставно і практично незаконно надають платні послуги. І поставив завдання – закрити цю годівничку! Через кілька місяців він із здивуванням виявив, що підлеглі нахабно проігнорували це доручення, і знову повелів навести лад. Днями ж тема отримала цікаве продовження: поки Микола Азаров у відпустці поправляє здоров’я, проблемою адмінплатежів зацікавився його перший заступник Андрій Клюєв. Він із не меншим здивуванням з’ясував, що гроші за ці послуги, як і оплата за газ, виявляється, не доходять до державної казни! Про причини і наслідки розповідає газета «Україна молода» у статті «Не платить ніхто!»

Україна була і є зручним об’єктом для використання російською владою професійних якостей спецслужбистів, стверджує газета «День». Видання пише, що система національної безпеки України дає величезні збої. А це може призвести до подальших поразок країни. Видання переконує, що на «українському фронті», Росія й у подальші роки вестиме потужний наступ, і в антиукраїнських операціях злагоджено діятимуть і російські політики, економісти, артисти та кримінал. І, звісно ж, спецслужби, які функціонують під найрізноманітнішим прикриттям: від працівників «культурних центрів» і консульств до люблячих родичів і приятелів, які приїжджають погостювати до України або запрошують в гості до себе.

Всього за тиждень курс євро в «обмінниках» знизився на 40 копійок. Як стверджує газета «Факти», незважаючи на нестабільність на світових фінансових ринках і уповільнення світової економіки, ситуація на валютному ринку в Україні залишається стабільною. Курс гривні в нинішньому році істотно не зміниться, а тому обмінювати її на іншу валюту особливого сенсу немає, зазначає газета.

Узявши до рук будь-яку пару взуття, можна навіть не дивитися на позначку про виробництво, оскільки, як стверджує дописувач газети «Голос України», кожен знає, що воно китайське. Вітчизняні ж торгові взуттєві марки призабуті серед споживачів. І навіть українські гумовики чи тапці потроху витісняються з ринку. Про те, чому українські взуттєвики не можуть конкурувати з привозним товаром і чи вдасться пережити нелегкі часи жорсткої конкуренції парламентське видання розмірковує в публікації «Черевики на демпінгових підборах».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG