Доступність посилання

ТОП новини

Раді для роботи вистачить 300 депутатів – Литвин


Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що достатньо 300 депутатів для того, щоб парламент міг ухвалювати відповідальні рішення. Про це він сказав в ефірі телекомпанії «Перший національний».

«На етапі, коли потрібно ухвалювати рішення і брати на себе відповідальність, не ховатися за когось іншого, я думаю, 300 депутатів було б достатньо. Головне, щоб було рівномірне представництво всіх територій», – сказав Литвин.

Він зазначив, що кількість парламентарів має залежати від рівня якості та професіоналізму їх роботи. Володимир Литвин також висловив думку, що партійна дисципліна найчастіше заважає парламентарям відстоювати свою позицію при розгляді Радою певних питань. «Є різні люди, єдине, що псує цих людей, – це партійна дисципліна, коли вони найчастіше своє внутрішнє я, своє бачення підкоряють директивній установці», – додав спікер.

Раніше у Верховній Раді за скорочення кількості депутатів парламенту з 450 до 300 виступали зокрема народні депутати від фракції НУНС В’ячеслав Кириленко та Арсеній Яценюк.
XS
SM
MD
LG