Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко зручніше судити, коли вона відсутня?


Суддя Родіон Кірєєв
Суддя Родіон Кірєєв

Київ – Сьогодні відбувається чергове судове слухання у справі Юлії Тимошенко. Але проходить воно без самої лідерки «Батьківщини». Головуючий суддя Родіон Кірєєв за «неповагу до суду» видалив на одне засідання із зали засідань, де в п’ятницю розглядається «газова справа», підсудну – екс-прем'єра України Юлію Тимошенко.

Цього разу суперечка підсудної і судді щодо необхідності вставати перед судом тривала півтори години. Юлія Тимошенко категорично відмовилася це робити. Вимогу судді вона спростовувала тим, що частина 5 статі 55 Конституції говорить про те, що кожен може будь-яким не забороненим законом способом захищати свої права.

«Я не знаю вже, як вам роз’яснити, пояснити, довести до вас, що норми Кримінально-процесуального кодексу мають виконувати всі», – сказав суддя Родіон Кірєєв. Згодом суддя додав, що «вся поведінка Тимошенко свідчить про неповагу до суду».

Прокурор, що задіяна у процесі, заявила, що підсудна намагається затягувати процес, проявляє неповагу до суду. Вона попросила суддю вжити відповідних заходів щодо Тимошенко.

Крім того, під час обговорення даного питання народний депутат Сергій Сас заявив, що сторону обвинувачення має представляти тільки один прокурор, а не три.

Кірєєв зробив зауваження Сасу, однак не вигнав його із зали. Після цього суддя ухвалив рішення видалити Тимошенко на одне засідання.

Після видалення підсудної у Печерському райсуді Києва прокурор розпочав зачитувати обвинувальний висновок у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього Прем’єр-міністра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко у перевищенні службових повноважень під час підписання газової угоди з РФ у 2009 році.

Родіон Кірєєв зробив заяву про закінчення підготовчих дій та початку судового слідства.

Тимошенко найняла двох юристів зі США

Колишній прем’єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко мала намір сьогодні представити Печерському районному суду Києва, що розглядає «газову справу», чотирьох захисників: двох громадян США та двох з України.

Тимошенко зазначила, що двоє її захисників – американці, які представляють провідні аудиторські компанії, ще двоє – громадяни України. Вона пояснила, що наймає двох іноземних представників для того, щоб світ дізнався про цей процес.

«Що це за люди, я оголошу в суді, і після того, як їх допустять, я представлю їх пресі», – сказала колишня прем’єр. Вона наголосила, що законодавство України не забороняє мати захисниками в суді іноземних громадян.

11 липня Тимошенко повідомила судові про підписану нею заяву захисника Миколи Титаренка щодо його відмови від захисту колишнього прем’єра у зв’язку з ненаданням суддею Кирєєвим адекватного терміну для ознайомлення з матеріалами справи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG