Доступність посилання

ТОП новини

Греція побоюється, що українських туристів поменшає


Міністр культури і туризму Греції Павлос Геруланос вважає неприпустимим той факт, що проблеми з нелегальною міграцією у країни Євросоюзу можуть перешкодити доступу українських туристів у Грецію. Про це він сказав на прес-конференції.

«Згідно з даними посольства в Україні, кількість візових відмов за останній рік скоротилася до 1%. Проблеми з нелегальною міграцією не мають ставати перешкодою туризму, оскільки ЄС має розуміти, яке місце туризм має для економічного розвитку Греції», – повідомив міністр.

Він зазначив, що потік українських туристів у Грецію збільшився на 10% порівняно з минулим роком.

Павлос Геруланос наголосив, що Греція має намір «впливати на психологію Євросоюзу» для забезпечення відкритішого підходу до доступу українців у країни цього об’єднання.

Міністр також повідомив, що Греція запроваджує додаткові заходи для спрощення оформлення віз українцям, серед яких – введення нових типів і категорій віз, зменшення пакетів документів, необхідних для оформлення віз, а також оформлення довгострокових віз від 6 місяців до року, якщо українець-заявник протягом одного сезону не раз бував у Греції й успішно повертався назад.

Геруланос зазначив, що серед громадян Греції також збільшився інтерес до туризму в Україну, зокрема йдеться про релігійний туризм.
XS
SM
MD
LG