Доступність посилання

ТОП новини

Мердок вибачається за скандал


Медіамагнат Руперт Мердок вибачився в п’ятницю перед потерпілими від злочинного прослуховування телефонів, яке здійснювали працівники одного з його видань у Великій Британії, і прийняв відставки двох чільних керівників його компанії News Corporation.

Мердок, який живе у США, особисто вибачився перед батьками вбитої школярки і таким чином непрямо визнав, що працівники його таблоїду News of the World тоді, 2002 року, вламалися до скриньки голосової пошти зниклої дівчини. У той час газетою керували Ребекка Брукс і Лес Гінтон, які нині подали в відставку вже зі значно вищих посад.

Вибачення Мердока за «серйозні зловживання» працівників News of the World за його підписом підготовані на правах реклами на цілу шпальту до суботніх видань головних британських газет.

Працівники News of the World протягом багатьох років незаконно здобували доступ до записів телефонної голосової пошти тисяч людей, серед яких були урядовці, члени британської королівської родини чи жертви злочинів і терактів у Великій Британії, а також у США. У Сполучених Штатах прокуратура також почала розслідувати діяльність працівників News Corporation у їхній країні.
XS
SM
MD
LG