Доступність посилання

ТОП новини

Мольфара Михайла Нечая вбив психічно хворий – міліція


Відомого карпатського мольфара Михайла Нечая вбив у його хаті в селі Верхній Ясенів Івано-Франківської області мешканець Львова, вже судимий за вбивство, інвалід 2-ї групи з діагнозом «шизофренія», повідомляють агентства в суботу з посиланням на УМВС в Івано-Франківській області.

За попередніми показами затриманого, який донедавна майже 10 років перебував у місцях позбавлення волі та на примусовому лікуванні у психіатричних закладах закритого типу, він убив Михайла Нечая за те, що той, мовляв, не сприймає і не поважає обряди і норми традиційного християнства, а сповідує язичництво. За його словами, перед убивством він молився, і «Бог дав йому дозвіл покарати зло».

Порушену кримінальну справу перекваліфікували за статтею про умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство.

Підозрюваного в убивстві затримали ввечері в п’ятницю після того, як уранці того дня 81-річного Михайла Нечая знайшли зарізаним.

Як вважають, Михайло Нечай був єдиним мольфаром, як називають у Карпатах людей, у яких вбачають надприродні здібності.

Сам Михайло Нечай колись розповів Радіо Свобода, що понад півстоліття займався «білою магією», а також зцілював людей лікувальними травами; зокрема, він допомагав зберегти подружжя.
XS
SM
MD
LG