Доступність посилання

ТОП новини

Каддафі відкидає заклики відійти від влади в Лівії


Лідер Лівії Муаммар аль-Каддафі заявив у суботу, що ніколи не залишить «землю своїх предків», у відповідь на все гучніші заклики міжнародної спільноти, щоб він відійшов від влади в країні.

Тим часом лівійські повстанці заявили цього ж дня, що їхній наступ у східній частині країни на стратегічно важливий нафтовий порт і місто Бреґа зупинився, наткнувшись на викопані навколо міста траншеї, заповнені легкозаймистими матеріалами, що їх залишили під час відступу війська Каддафі.

Станом на пізній вечір суботи повстанці були приблизно за 4 кілометри від міста.

Повстанці почали наступ на Бреґу ще в четвер, але протягом п’ятниці втратили в боях із урядовими військами і на мінних полях не менш як 12 людей убитими і 178 пораненими.

У п’ятницю Каддафі скритикував той факт, що вже понад 40 країн та міжнародних організацій визнали Перехідну національну раду лівійських повстанців за єдиного законного представника лівійського народу й за уряд Лівії.

Ці рішення були «дурні», заявив Каддафі в аудіозверненні до прихильників, яке передали на державному телебаченні.

Таке визнання є важливим підвищенням дипломатичного статусу лівійської опозиції у світі й становить додатковий тиск на Каддафі з вимогою його відходу від влади.
XS
SM
MD
LG