Доступність посилання

ТОП новини

Чому Тимошенко не може розраховувати на чесний суд? (Огляд преси)


Київ – Справа щодо Леоніда Кучми після завершення досудового слідства перебуває нині на стадії ознайомлення сторін. Скільки вона триватиме, невідомо, констатує газета «День». Обмеження можуть бути виставлені лише в разі явного затягування цієї процедури. Чи вигідно стороні колишнього президента зволікати з ознайомленням? І для чого влада взагалі порушила кримінальну справу проти Леоніда Кучми? Про це розповідає адвокат екс-майора держохорони Миколи Мельниченка Павло Сич.

В Україні немає ані влади, ані опозиції. Є конкретні люди, які присвоюють певні ресурси. І в який колір вони фарбуються, немає значення, стверджує в газеті «Україна молода» юрист Тетяна Монтян. Як приклад вона наводить
комунальних мафіозі: ніщо не заважає їм грабувати співгромадян,
і при цьому вони належать до різних політичних угруповань. Що ж до суду над представниками опозиції, то пані Монтян переконана, що «якби Тимошенко проводила справжню реформу судоустрою, а не отримувала б від Онопенка частку від контролю ринку замовних судових рішень, мала б правосуддя».

З 1 січня 2012 року завершується термін дії мораторію на купівлю-продаж земель сільгосппризначення. Отже, за умови, що будуть ухвалені закони про Державний земельний кадастр і про ринок земель, в Україні можна буде торгувати гектарами, призначеними для агровиробництва. Тим часом, як констатує газета «Голос України», дискусія про доцільність такого кроку в суспільстві триває. Про те, що станеться з українською землею, чи продаватиметься вона з наступного року і до чого це може призвести, йдеться в статті «Продаватимемо повітря».

Провальна політика влади і бездіяльність опозиції представили унікальний шанс новим політичним проектам вибитися в люди, переконує «Ділова столиця». Видання наголошує, що новому політичному проекту не потрібні навіть серйозні фінансові ресурси, настільки люди стомилися від чинної та колишньої влади. Конкретніше – в статті «Шанс для третьої сили».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG