Доступність посилання

ТОП новини

Гривня впаде до кінця року (огляд преси)


Київ – У тривалому судовому процесі за позовом Наталії Вітренко нарешті поставлена крапка. Як нагадує газета «Україна молода», лідерка Прогресивної соціалістичної партії оскаржувала указ, яким свого часу Президент Віктор Ющенко вшанував борців за українську незалежність у XX столітті. Після десятка слухань упродовж року Окружний адміністративний суд Києва відхилив позов прогресивної соціалістки. Подробиці читайте в статті «Героїзм, доведений судом».

Процес економічних реформ в Україні пробуксовує і вимагає прискорення. Як переконує дописувач газети «День», вирішальну роль відіграє міністерство економіки. Цим можна пояснити останні кадрові зміни відомства, зокрема звільнення трьох заступників міністра. На думку автора статті, всі реформи, що проводяться в країні, у тому числі адміністративна, повинні ставити головне завдання: удосконалення структури національного виробництва, яке зараз є однією з найенергоємніших (перше місце в Європі й п’яте у світі), і всі реформи не будуть виправданими, якщо ця структура збережеться, наголошує газета «День».

Експерти «Газети по-українськи» не вірять запевненням Нацбанку про стабільність гривні. Теперішній стан економіки України нагадує 2008 рік. Тоді зростав державний борг і ціни на товари. З-за кордону імпортували більше, ніж продавали. І гривня обвалилася. Зараз Україна ввозить товарів на 4,5 мільярда доларів більше, ніж експортує. Держава закуповує продукти за кордоном, що взагалі абсурд. Державний борг – близько 470 мільярдів гривень, і він невпинно росте. А податків за рік у бюджет збирають удвічі менше. Уряд чекає наступної позики з-за кордону. Бо без неї гривня впаде ще швидше, а ситуація в країні стане не прогнозованою, наголошується у статті «Гривня впаде до кінця року».

Цього року традиційна страва українців – борщ, варитиметься вже без єгипетської картоплі та польської цибулі. Як стверджують «Ізвєстія» в Україні», держава обмежила імпорт зарубіжних овочів. На черзі повна відмова від імпортної сільгосппродукції. Експерти видання вважають, що майбутній урожай зможе повністю забезпечити внутрішні потреби країни в овочах та фруктах. Заголовок матеріалу – «Борщ стане українським».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG