Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко знову назвав білорусів «росіянами»


У вівторок президент Білорусі Олександр Лукашенко, зустрічаючись у Мінську з губернатором Амурської області Росії Олегом Кожемяком, підтвердив, що є прихильником розвитку співробітництва з Російською Федерацією.

«Ви не повинні думати, що Білорусь далека і чужа для вас», – наголосив він, звертаючись до амурського губернатора.

При цьому глава Білорусі сказав, що не бачить нічого поганого в тому, що іноді піддається емоціям, коли мова йде про розвиток відносин з Росією. «Багато хто говорить, що Лукашенко дуже емоційний, коли говорить про відносини. Але ми – росіяни – люди, завжди емоції б’ють через край, ми без емоцій ніколи не будували відносин, я маю на увазі між слов’янськими державами», – цитує Олександра Лукашенка агентство «Інтерфакс-Захід».

«Ви ніколи не будете для нас чужими людьми», – запевнив російського гостя глава Білорусі. Він закликав не слухати заяви, що «Білорусь не сьогодні-завтра розвалиться, чи то НАТО поглине, чи то ЄС». «Нічого подібного», – зазначив Лукашенко. Він назвав такі звинувачення «заявами недобросовісних ЗМІ»

Раніше Олександр Лукашенко неодноразово публічно критикував російський уряд. Зокрема, зустрічаючись на початку липня з держсекретарем Союзної держави Білорусі і Росії Павлом Бородіним, він висловив здивування з приводу заяв російської сторони про субсидування і кредитування білоруської економіки. «Ми як були складальним цехом Союзу, так практично й залишилися складальним цехом Росії», – заявив він тоді журналістам.
XS
SM
MD
LG