Доступність посилання

ТОП новини

Підприємства виставили завелику ціну на ліки для хворих на гемофілію – МОЗ


Підприємства, які брали участь у тендерах на забезпечення медичних установ України препаратами для лікування хворих на гемофілію, попередньо виставили завелику ціну на ці лікарські засоби. Про це в ефірі Радіо Свобода розповіла перший заступник міністра охорони здоров’я України Раїса Моїсеєнко.

«У нас вже акцептовано майже всі препарати, крім одного – для лікування гемофілії, по якому компанії, які прийшли брати участь у тендерах, виставили дуже велику ціну, яку ми просто не могли акцептувати. Сьогодні це все переоголошено, у найкоротші терміни проведуть торги», – наголосила перший заступник міністра.

Раїса Моїсеєнко також зазначила, що «нині Мінохорони здоров’я не поставляє стовідсотково лікарські засоби», і «на практиці забезпечення пацієнтів для лікування гемофілії здійснюється територіальними органами охорони здоров’я». «На сьогодні більшість областей не лише провели торги, але й отримали ці лікарські засоби», – додала вона.

Раїса Моїсеєнко також повідомила, що міністерство на доручення Прем’єр-міністра заново розпочало роботу щодо збору інформації про потреби у таких лікарських засобах, «щоб забезпечити кожну конкретну людину, якщо в неї дійсно є в цьому потреба». «Ми абсолютно впевнені, що зможемо перекрити цю проблему», – сказала перший заступник міністра.

Сьогодні на відкритті засідання Кабміну Микола Азаров доручив міністру охорони здоров’я Олександру Аніщенку протягом місяця перевірити інформацію про відсутність у медустановах препаратів, необхідних для хворих на гемофілію.

Прем’єр послався на інформацію, яка з’явилася в ЗМІ, що нещодавно лікарям, щоб урятувати хворого на гемофілію, який потрапив в аварію, довелося збирати необхідні препарати по всій Україні й що зараз ці медикаменти доступні лише на чорному ринку.
XS
SM
MD
LG