Доступність посилання

ТОП новини

Франція і Німеччина домовилися про шляхи подолання боргової кризи


Президент Франції Ніколя Саркозі та канцлер Німеччини Анґела Меркель досягли «спільної позиції» щодо боргової кризи у Європі після 7-годинних переговорів у Берліні. Про це повідомили в адміністрації французького президента.

Домовленість якраз передувала сьогоднішній зустрічі у Брюсселі лідерів єврозони. Вони мають погодити надання Греції другого пакету фінансової допомоги для подолання в цій країни боргової кризи.

Прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, який очолює Єврогрупу (країни, що користуються євро), перед початком засідання у Брюсселі схвально оцінив домовленості, досягнуті у Берліні напередодні.

Він також наголосив на тому, що лідери єврозони не виключають дефолту у Греції, однак мають зробити все, щоб запобігти йому. «Я справді вважаю дуже корисним те, що німці і французи змогли досягти компромісу. Це однозначно полегшить процес ухвалення рішення сьогодні», – сказав він.

Раніше Німеччина наполягала на тому, що лідерів Греції варто змусити прийняти ті фінансові втрати, яких країна вже зазнала і зазнає найближчим часом. Водночас Франція та Європейський центробанк категорично проти такої пропозиції. На їхню думку, такий крок, зокрема, може викликати банківську кризу в Європі.
XS
SM
MD
LG