Доступність посилання

ТОП новини

Російські підприємці полюють на український бізнес (огляд преси)


Київ – «Україна за нинішнього політичного керівництва зазнала краху у відносинах із Росією. Всі поступки Кремлю зроблені, але ефекту у відповідь немає. Яскравий приклад – несправедлива ціна на газ для України. Крім того, російські фінансові промислові групи почали ліквідацію конкурентоспроможних українських підприємств». Про це в газеті «День» стверджує колишній глава СБУ Валентин Наливайченко.

Україна офіційно відстояла право на експлуатацію власного каналу в дунайській дельті. Тим самим, як стверджує тижневик «Влада грошей», Київ може не лише пожвавити порти на Дунаї, а й стати найсильнішим гравцем у регіоні. Докладніше про це йдеться в матеріалі «Битва за Дунай».

Після пенсійної реформи віце-прем’єр Сергій Тігіпко обіцяє взятися за не менш резонансну «революцію» – боротьбу за легалізацію праці. Мінпраці вже презентувало три законопроекти, які покликані воювати з зарплатами в конвертах. Однак експерти газети «Україна молода» налаштовані скептично. На їхню думку, у разі ухвалення цих законів легалізації праці все одно не відбудеться – навпаки, малий та середній бізнес ще більше «пірне» у тінь. Адже економічних стимулів уряд у своїх намірах не передбачив – лише каральні заходи. Заголовок статті – «Полювання на гривню».

Нещодавно Президент заявив, що відтепер щороку в державі будуватимуть не менш як дві тисячі кілометрів сучасних доріг, і ця цифра постійно зростатиме.

Нині дорожньої техніки на українських магістралях справді побільшало, визнає дописувач газети «Голос України». Будується автодороги від Житомира до Львова та Ужгорода. У планах закладено і Донецький напрямок. Отож футбольні фани, вірогідно, зможуть комфортно дістатися майже до російського кордону. Однак авторові статті незрозуміло, з яких причин із планів до Євро-2012 виключено південний напрямок. Про його доцільність наголошується в матеріалі «Чи знають наші урядовці мапу України, або Чому в плани будівництва доріг до Євро-2012 не внесено балканський, турецький і грецький напрямки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG