Доступність посилання

ТОП новини

Стрілянина і вибух у Норвегії: загинули понад 90 осіб


Норвезька поліція заявила, що при нападі на молодіжний табір на острові Утея вбито понад 80 людей. Число жертв внаслідок стрілянини і вчорашнього вибуху в Осло перевищило 90 осіб.

Sky News повідомляє з посиланням на власні джерела, що підозрюваний (за даними ЗМІ, його звуть Андерс Берінґ Брейвік) під час затримання отримав вогнепальне поранення.

Два теракти в Норвегії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Неназваний співробітник норвезької поліції повідомив телеканалу, що підозрюваний, судячи з усього, не був пов’язаний ні з якими екстремістськими організаціями і діяв сам. За словами співрозмовника Sky News, трагедія скидається на дії «божевільного».

Раніше норвезькі ЗМІ, проаналізувавши онлайн-активність Брейвіка, повідомляли, що він дотримується націоналістичних поглядів. Висловлювалися припущення, що підозрюваний пов’язаний із правими екстремістами.

Очевидці подій на Утеї розповіли, що вбивця рухався по маленькому лісистому острову і вів безладну стрілянину по людях. Багато хто загинув, кинувшись у воду і спробувавши плисти.

Як повідомляє норвезьке видання Dagbladet, начальник поліції Осло заявив, що вбивця, поза сумнівом, використовував автоматичну зброю.
Норвезький журналіст Кадафі Занан розповів телеканалу, що співробітники екстрених служб на катерах досліджують води навколо Утеї у пошуках людей, які рятувалися вплав. Острів оточений поліцією, туди допускають тільки родичів підлітків, що знаходилися в таборі.

32-річний норвежець, заарештований на Утеї, підозрюється також в організації вибуху, який стався в центрі Осло незадовго до нападу на молодіжний табір на острові. Заарештованого допитують, а також обшукують його квартиру в столиці Норвегії.

В результаті вибуху біля урядової будівлі в Осло загинули сім осіб, щонайменше 10 поранені.
XS
SM
MD
LG