Доступність посилання

ТОП новини

Події в Норвегії: висновки для України (огляд преси)


Київ – Події в Норвегії повинні змусити українців замислитися над низкою запитань, переконує газета «День».

У першу чергу, наскільки Україна застрахована від таких проявів екстремізму і тероризму. Адже в країні пішла якась незрозуміла мода заощаджувати на армії, розвідці, а Служба безпеки, як зазначає видання, займається полюванням на супротивників влади, замість того, щоб виконувати свої прямі обов’язки: захищати країну і громадян від тероризму та екстремізму. І це стосується всієї влади – хоч нинішньої, хоч попередньої. У країні, яка може оснастити свої Збройні сили практично всіма сучасними видами зброї, досі більша частина озброєнь ще радянського або модернізованого виду. І це поблизу дуже неспокійних сусідів, наголошує газета «День».

Списання багатомільярдної заборгованості ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» на тлі одночасного введення податкових пільг для бюджетних підприємств теплоенергопостачання засвідчило, що групи Фірташа і Ахметова розпочали між собою війну за долі участі в приватизації української енергетики. Про це стверджують «Вечірні вісті» у статті «Бойко з Фірташем «сплутали береги».

Липень – час збору урожаю зернових – добігає кінця, а продаж зерна з України мізерний, навіть незважаючи на скасування квот на експорт. Як інформують «Економічні відомості», пожвавлення ринку очікується не раніше осені, коли трейдери запропонують прийнятнішу ціну сільгоспвиробникам. Про це йдеться в статті «Експорт зерна знову провалюють».

Сьогодні академіку Іванові Дзюбі – 80 літ, нагадує газета «Голос України».

За бажанням ювіляра, офіційних урочистостей не буде. Іван Михайлович жартує, що найкраще провести цей день у бібліотеці. Видання зазначає, що Іван Дзюба належить до тих, хто служить істині й вважає, що не варто бути засліпленим ані любов'ю, ані ненавистю. Він писав книжку «Інтернаціоналізм чи русифікація?» саме з отакою безжальною ясністю погляду. Вже майже півстоліття книжка є актуальною для України. Автор в тому не винен: він лише поставив діагноз, що був докором для влади тодішньої й залишається докором владі нинішній.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG