Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає до діалогу задля вирішення кризи на кордоні між Косовом та Сербією


Місія Європейського Союзу у Косові закликала до діалогу сторони конфлікту, який виник внаслідок посилення поліцією прикордонного контролю на півночі Косова.

«Ми вважаємо, що заходи, до яких вдалася влада Косова, не були корисними. Ці кроки не узгоджені з міжнародним співтовариством, і Євросоюз не підтримує їх. Зараз, на наш погляд, важливо стабілізувати ситуацію і повернутися до тієї точки, на якій ми перебували», – зазначила в коментарі для Радіо Свобода речниця верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Мая Коціянчич.

Також сьогодні союз НАТО відрядив війська багатонаціональних Косовських сил (KFOR) у цей регіон, щоб попередити можливі сутички.

Вночі поліція Косова посилила контроль на кордоні поблизу району проживання сербської меншини. Таким чином влада Косова намагається контролювати дотримання заборони на імпорт із Сербії.

Цю заборону запровадили минулого тижня на противагу сербському ембарго, встановленому після одностороннього проголошення у 2008 році незалежності Косова.

Косово визнали 77 країн-членів ООН, включно зі США і більшістю держав Євросоюзу, але не Сербія, яка далі ввважає його своїм автономним краєм.
XS
SM
MD
LG