Доступність посилання

ТОП новини

Суд прийняв відмову Тимошенко від захисників Плахотнюка і Сірого


Печерський районний суд Києва прийняв відмову колишнього прем’єра Юлії Тимошенко від послуг її захисників у кримінальній справі за газовими контрактами Олександра Плахотнюка й Миколи Сірого. Таке рішення суд оголосив на засіданні.

Суддя Родіон Кірєєв зазначив, що, відповідно до кримінально-процесуального законодавства, суддя не має права давати оцінку обґрунтованості відмови підсудного від захисників, а може лише прийняти цю відмову.

Водночас суддя ухвалив проінформувати Київську обласну кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатур про неналежне виконання Плахотнюком обов’язків адвоката, оскільки він, на думку суду, фактично відмовився від захисту інтересів підсудної.

Суд надіслав таке звернення до Київської міської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатур щодо неналежного виконання обов’язків захисника Сірим. На думку суду, цими діями захисники фактично затягли судовий процес.

Юлія Тимошенко сьогодні заявила, що відмовилася від послуг Плахотнюка й Сірого у зв’язку з тим, що суддя надав їм усього 3 дні для ознайомлення з матеріалами справи проти неї і тим самим унеможливив якісний захист ними її інтересів.
XS
SM
MD
LG