Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко прийде до суду без адвокатів


Колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила в вівторок після засідання суду в її «газовій справі», що на наступне засідання в середу прийде, але не подаватиме клопотання про залучення нових адвокатів після того, як у вівторок вона вкотре відмовилася від послуг своїх нинішніх захисників.

Вона нагадала, що за законом має три дні на пошук нових адвокатів, а тим часом, будучи присутня в Печерському районному суді Києва, не братиме участі в процесі.

Тимошенко також додала, що клопотатиме перед судом, щоб її новим адвокатам надали більше часу на ознайомлення з матеріалами справи.

Раніше в вівторок вона в черговий раз відмовилася від послуг своїх адвокатів, цього разу Олександра Плахотнюка і Миколи Сірого, з тим же обґрунтуванням, що й раніше: що суд не надав щойно призначеним адвокатам достатньо часу для вивчення матеріалів справи, й вони відтак не мали змоги захищати її ефективно.

Тимошенко вже не вперше міняє своїх захисників із таким самим формулюванням. Її опоненти переконані, що це є спосіб затягнути процес. Суддя ж щоразу після призначення нових захисників дає їм лише лічені дні на знайомство зі справою, а не місяці, як хоче сторона Тимошенко.
XS
SM
MD
LG