Доступність посилання

ТОП новини

На суді у справі Луценка оголосили перерву до 8 серпня


Печерський районний суд Києва продовжить розгляд справи щодо колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка 8 серпня, ухвалив сьогодні суддя Сергій Вовк.

Протягом сьогоднішнього дня представники прокуратури закінчили оголошення обвинувального висновку, яке загалом протривало три дні судових засідань.

Водночас відмовив Луценкові в клопотанні повторно зачитати ту частину висновку, яку він свого часу не слухав, бо був перед тим видалений із зали суду. Суд заявив, що в Кримінально-процесуальному кодексі немає вимоги зачитувати обвинувальний висновок тільки в присутності звинувачуваного. Луценко ж заявляв, що подальші процесуальні дії в процесі неможливі, оскільки він не знайомий із приблизно третиною тексту висновку.

Юрієві Луценку інкримінується, за формулюванням Генеральної прокуратури, заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, перевищенні влади чи службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, та зловживанні владою, вчиненому працівником правоохоронного органу.

Ідеться про незаконне, за словами Генпрокуратури, оформленні грошового утримання й потім пенсії та інших пільг, включно з наданням права на позачергову квартиру, його колишньому водієві в МВС Леонідові Приступлюку, який теж проходить у справі, а також про порушення з витратою коштів на організацію святкування Дня міліції. Ще одне звинувачення стосується незаконного продовження строку ведення оперативно-розшукової діяльності в одному з випадків.
XS
SM
MD
LG