Доступність посилання

ТОП новини

Ціна на бензин в Україні може підстрибнути до 1,3 євро (огляд преси)


Київ – Уряд покладає на черговий етап роздержавлення держмайна великі очікування, пов’язані з надіями і на отримання «другого дихання» підприємствами енерговиробництва й енергорозподілення, і на відродження сировинної складової – вуглепрому. Як пише газета «Голос України», участь закордонних компаній – це доступ до потужних інвестицій і передових технологій, вихід на європейський ринок збуту. А ще – підвищення міжнародного іміджу України. Але ж, як зазначає видання, існує низка вітчизняних бізнес-гравців із грошима, технологічним досвідом та, головне, з досвідом виробництва в українських умовах. Чи слід надавати їм пріоритети? Роздуми про це – в статті «Приватизація в енергетиці: діалог з Європою».

Вищий адміністративний суд України вже 2 серпня має поставити крапку у справах щодо присвоєння звання Героя України Степанові Бандері і Романові Шухевичу. Газета «Україна молода» аналізує передісторії і сучасний перебіг цих справ. Зокрема, видання інформує, що в своїх попередніх рішеннях суди визначали основним доказом незаконності оскаржуваних указів той факт, що Степан Бандера та Роман Шухевич не були громадянами України (а це звання, за законом, присвоюється громадянам України). Проте суди не звернули уваги на ту обставину, що звання «Герой України» були присвоєні Степанові Бандері та Романові Шухевичу посмертно, і така можливість передбачена законом. Адже з моменту смерті жодна фізична особа не є громадянином України, нагадує «Україна молода».

Клієнтів деяких банків зобов’язують заповнити анкету, у якій треба надати інформацію про політичну діяльність самого себе, а також членів родини, близьких родичів та ділових партнерів. У разі відмови до 1 серпня їм погрожують припинити обслуговування рахунків. Про те, які саме фінустанови цікавляться політичними уподобаннями клієнтів і наскільки це законно, аналізує «Газета по-українськи».

Незабаром уряд, нібито підтримуючи вітчизняного виробника, може запровадити загороджувальне мито для імпорту пального. А це, як стверджує газета «День», призведе до підвищення ціни на нафтопродукти в країні настільки, на скільки захочуть власники нафтопереробних заводів. За розрахунками експертів видання, ціна на бензин в Україні в цьому разі значно виросте. На цьому наголошується в матеріалі «Євростандарти, а не мита. Інакше ціна на бензин в Україні підстрибне до 1,3 євро».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG