Доступність посилання

ТОП новини

Під амністію цього року потраплять 13 тисяч осіб – пенітенціарна служба


Під дію Закону України «Про амністію у 2011 році» підпадають 12 904 особи. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба.

Зокрема, із загальної кількості засуджених, яких звільнять за амністією у 2011 році, 2 772 особи відбувають покарання у виправних колоніях, 85 осіб – у виховних колоніях, 744 – у виправних центрах, 179 – слідчих ізоляторах.

З тих, хто перебуває на обліку у кримінально-виконавчій інспекції, під дію закону за формальними ознаками підпадають 9 124 особи, засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

Від покарання також звільнять найбільш соціально незахищених засуджених, зокрема, 242 особи, які на момент вчинення злочину були неповнолітніми, 1 вагітна жінка, 117 осіб, яких на день набрання чинності цим законом в установленому порядку визнано інвалідами першої, другої чи третьої групи, а також хворих на активну форму туберкульозу, онкологічні захворювання, СНІД та інші тяжкі хвороби, що перешкоджають відбуванню покарання, 20 осіб, які на день набрання чинності цим законом досягли, відповідно, 60-річного та 55-річного віку.

Верховна Рада України 8 липня ухвалила закон про амністію в 2011 році. Президент України Віктор Янукович підписав його 25 липня.

Закон мають реалізувати у 3-місячний термін.
XS
SM
MD
LG