Доступність посилання

ТОП новини

Азаров критикує керівництво шахти в Макіївці


Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що стан зруйнованого копра скипового стовбура на макіївській шахті імені Бажанова був нижче критичного.

Про це він сказав на брифінгу в Макіївці в неділю.

«Не хочу передувати думці експертів, але огляд аварії показав, що технічний стан копра, його нижньої частини, був нижчим за критичні можливості», – зазначив глава уряду.

За його словами, «пересічні люди не могли знати, але фахівці могли виявити технічний стан копра».

Азаров підкреслив, що технічне керівництво шахти не займалося цими питаннями і, знаючи, що споруді вже близько 60 років, могло б поставити собі запитання про стан стовбура.

«Не хочу говорити більше, але це мої відчуття», – зауважив Азаров.

При цьому він додав, що «тут потрібно докопатися до суті», і те, що він почув від керівництва шахти, і від керівництва шахтоуправління, для нього непереконливі.

Прем'єр-міністр акцентував на тому, що даний випадок «безпрецедентний в світовій практиці», але в Україні на шахтах ще існують близько трьох подібних споруд такого типу.

Кажучи про перспективу роботи шахти імені Бажанова, Прем'єр-міністр сказав, що заплановано приблизно через 16 місяців відновити її роботу. І він упевнений, що тоді шахта запрацює в «доброму режимі».

Глава уряду на завершення ще раз висловив співчуття родичам загиблих і пообіцяв, що уряд не залишить жодну сім'ю без уваги. Крім того, він запевнив, що жоден працівник шахти імені Бажанова на час відновних робіт даного вугільного підприємства «не залишиться без роботи і буде працевлаштований».

На шахті імені Бажанова в Макіївці загинули 11 шахтарів, ще четверо постраждали.
XS
SM
MD
LG