Доступність посилання

ТОП новини

Пілоти «АероСвіту» відмовляються літати, скасовано частину рейсів


Авіакомпанія «АероСвіт» скасувала частину рейсів через те, що пілоти літаків Boeing-737 проводять акцію протесту, відмовляючись вилітати в рейси.

Про це повідомляє агентство «Українські новини» з посиланням на помічника генерального директора авіакомпанії зі зв’язків із громадськістю Сергія Куцого.

«Це не страйк, пілоти виходять на роботу, але відмовляються вилітати, мотивуючи це морально-психологічним станом», – сказав Куций.

Компанія скасувала рейси до Гамбурґа (Німеччина), Афін (Греція), Москви (Росія) та кілька інших міжнародних і внутрішніх рейсів. Водночас із пілотами є домовленість, що рейси на прибуття в міжнародний аеропорт «Бориспіль» вони робитимуть. За словами Сергія Куцого, акція протесту пілотів торкнулася тільки 5 відсотків рейсів авіакомпанії.

Пілоти вимагають проведення підвищення зарплати. Ідеться про індексацію виплат, які були обмежені авіакомпанією в період фінансово-економічної кризи наприкінці 2008 року і 2009 року, а також реалізацію нового положення про оплату праці, яке передбачає підвищення виплат пілотам у середньому на 18%.

«АероСвіт» є одним із великих українських авіаперевізників, обслуговує 80 міжнародних повітряних ліній, його флот складається з 16 середньомагістральних літаків Boeing-737 і 7 далекомагістральних Boeing-767.
XS
SM
MD
LG