Доступність посилання

ТОП новини

В Італії хочуть заборонити бурку


Після Бельгії та Франції Італія може стати наступною країною, де жінкам-мусульманкам заборонять носити бурку. Як стало відомо у вівторок, парламентський комітет ухвалив законопроект щодо заборони бурки, нікабу, чадри та іншого етнічного одягу, що приховує обличчя особи.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, це перший крок італійських законодавців до остаточного ухвалення документу, який розглянуть в парламенті після літньої перерви. Нововведення підтримують партії правлячої коаліції, тоді як однозначно проти виступає ліва опозиційна Демократична партія.

Відповідно до законопроекту, для порушників передбачені штрафи і навіть рік утримання у в’язниці. А ті, хто примушує жінок закривати обличчя, мусять заплатити штраф у 30 тисяч євро.

Міністр із рівних можливостей Мара Карфанья привітала рішення парламентського комітету. За її словами, в Італії небагато жінок, яких змушують носити бурку, та через це на подібні випадки не слід закривати очі.

Негативно сприйняли повідомлення про можливу заборону етнічного одягу для жінок ісламські організації Італії. «Забороняти ісламську хустку на законодавчому рівні – це несправедливість, яка стосується порушення індивідуальних свобод», – мовиться в офіційній заяві Спілки ісламських громад Італії.
XS
SM
MD
LG