Доступність посилання

ТОП новини

ООН презентує виставку світлин заповідної України


У п’ятницю в Дніпропетровську представники Програми розвитку ООН урочисто відкрили виставку світлин «Заповідна Україна».

На виставці представили 50 найкращих робіт-учасниць конкурсу фотографій природоохоронних територій. За словами організаторів, найбільш популярними об’єктами фотографування виявилися Карпатський біосферний заповідник, Ялтинський гірничо-лісовий заповідник, Карпатський національний природний парк та Кримський природний заповідник.

Організатори кажуть: оголошуючи Міжнародний рік біорізноманіття, Організація Об’єднаних Націй прагнула привернути увагу до необхідності охороняти екосистеми.

Зараз, за даними ООН, під загрозою зникнення у світі перебувають 7 тисяч видів тварин і 60 тисяч видів рослин. Фотовиставка «Заповідна Україна» має привернути увагу українців до краси рідної природи та важливості її збереження, зазначають організатори.

Далі експозиція мандруватиме містами України. До жовтня 2011 року її побачать у Харкові та Львові.

Проект Програми розвитку ООН в Україні та Глобального Екологічного Фонду «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні» реалізується з 2008 року.
XS
SM
MD
LG