Доступність посилання

ТОП новини

S&P: США втратили найвищий кредитний рейтинг


Рейтингове агентство Standard & Poor’s оголосило в п’ятницю, що знизило кредитний рейтинг Сполучених Штатів Америки на одну позначку, з найвищої можливої AAA до наступної AA+.

При цьому, заявило агентство, його прогноз на майбутнє негативний, і протягом наступних 12–18 місяців можливе подальше зниження рейтингу.

Таким чином, тепер облігації уряду США, колись найбезпечніша інвестиція у світі, оцінюються нижче, ніж аналогічні облігації Великої Британії, Німеччини, Франції чи Канади.

У вівторок президент США Барак Обама і його супротивники в Конгресі досягли згоди щодо скорочення бюджетного дефіциту на 2 трильйони 100 мільярдів доларів за 10 років. Але це значно менше, ніж 4 трильйони, які рекомендували скоротити в Standard & Poor’s.

Відтак у відповідь на зниження рейтингу Міністерство фінансів США заявило, що агентство помилилося в своїх розрахунках на 2 трильйони доларів.

Інші два провідні рейтингові агентства, Moody’s і Fitch, заявили, що наразі не мають планів позбавляти США статусу безризикового позичальника.
XS
SM
MD
LG