Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС «надзвичайно стурбовані» арештом Тимошенко


Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон і комісар ЄС із розширення і Європейської політики сусідства Штефан Філе заявили в п’ятницю у спільній заяв, що «надзвичайно стурбовані» повідомленнями про події того дня в Печерському районному суді Києва, які завершилися арештом лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Вони нагадали, що Європейський Союз та інші міжнародні партнери України неодноразово наголошували на необхідності справедливих, відкритих і незалежних судових процесів, щоб уникнути будь-якої можливості відчути в них політику вибіркового правосуддя. Тому ці поді викликають занепокоєння станом верховенства права в Україні, мовиться в заяві.

Аштон і Філе повторили попередні заяви свої й своїх колег про те, що від країни, яка прагне політичної асоціації з ЄС, очікують високих стандартів.

Чільні урядовці Євросоюзу відтак закликають Україну дотримуватися принципів і спільних цінностей, які творять серцевину ініціативи Східного партнерства ЄС із Україною та іншими східними сусідами Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG