Доступність посилання

ТОП новини

Туризм Італії не знає кризи


Рим – Апеннінський півострів залишається найпопулярнішим місцем відпочинку для іноземних туристів та й італійців. Закордонні туроператори понад 90 відсотків турів оформлюють на сонячний півострів. Про це звітує міністерство туризму Італії. А через економічну кризу, яка ще тримає в лещатах країну, більшає італійців, котрі обирають відпустку на рідних теренах.

Ще зарано говорити, скільки іноземців проведуть відпустки на італійських курортах у розпал літнього сезону. Та підсумок туристичного потоку за перше півріччя підбадьорює італійську владу. Збільшилося бронювання готельних номерів. Італія прийняла на три відсотки більше закордонних відвідувачів, порівняно з минулим роком.

За міжнародної кризової ситуації йдеться про абсолюно позитивні показники, каже міністр туризму Мікела Вітторія Брамбілла. За її словами, загальні цифри свідчать про стабільне піднесення всього туристичного сектору.

«Цьогоріч маємо понад 20 мільйонів іноземних туристів більше, ніж у 2010 році. Загалом сума витрат туристів становить на сьогодні 7,5 мільярдів євро. Найчастіше для відпустки іноземці обирають історичні міста Італії з культурним надбанням», – повідомила міністр Брамбілла.

При такій оптимістичній статистиці критики, однак, зауважують, що, поліпшивши транспортну інфраструктуру півострова і запровадивши суворіший догляд за пам’ятками старовини, країна могла б значно краще використовувати свій туристичний потенціал.

Площа Святого Марка, Венеція, 4 серпня 2011 року
Італійська відпустка триває 10 днів

Рідше вибираються за кордон італійські відпочивальники. Понад 26 мільйонів мешканців півострова вже запланували свої відпустки на батьківщині від липня до вересня. При цьому 60 відсотків італійців залишаються вдома, або відклали відпочинок на жовтень, звітує Інститут соціо-економічних досліджень CENSIS.

Підтверджується минулорічна тенденція, коли відпочинок обирають у липні і вересні, бо серпень вважається дуже людним і дорогим. Втім, серпень таки залишається улюбленішим місяцем для відпустки.

Нинішнього року оглядачі туристичного сектора відзначають бум короткотривалих відпусток: кількаденне перебування на місці відпочинку, можливо з поверненням, але в гонитві за найнижчою ціною. Найдовша італійська відпустка влітку 2011 року – 10 днів.

83 відсотки відпочивальників обирають проживання в готелях, кемпінгах та орендованих будинках. Решта відправляються на власні дачі та обійстя в курортних місцевостях.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG