Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко має подати у відставку – Немиря


Заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря вважає, що міністр закордонних справ Костянтин Грищенко має подати у відставку з посади міністра закордонних справ України.

Як повідомили у прес-службі партії «Батьківщина», за словами Немирі, Міністерство закордонних справ України «швидко втрачає належний інституційний рівень і перетворюється на міжнародний відділ Партії регіонів».

Він зауважив, що свідченням цього є заява МЗС України від 6 серпня, де наголошувалося на обґрунтованості рішення Печерського районного суду Києва про арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко з огляду на її поведінку під час судових засідань, а також «останні «совкові» коментарі окремих дрібних чиновників та хамські оціночні судження міністра Грищенка під час допиту 8 серпня».

Як зазначив Немиря, «складається враження, що МЗС змагається з Генеральною прокуратурою за титул «Найкраща неорадянська установа України».

Він наголосив, що МЗС дозволяє собі «політизовані суб’єктивні оцінки колишнього Прем’єр-міністра та лідера найбільшої опозиційної партії».

Немиря вважає, що «Костянтин Грищенко як професійний дипломат добре розуміє, що відбувається. Він має піти у відставку».

При цьому заступник голови «Батьківщини» висловив упевненість, що більшість українських дипломатів утримаються від «участі у переслідуванні політичних опонентів режиму Януковича».
XS
SM
MD
LG