Доступність посилання

ТОП новини

Господар Криму повернувся


Прем’єр-міністр Криму Василь Джарти
Прем’єр-міністр Криму Василь Джарти

Сімферополь – Прем’єр-міністр Криму Василь Джарти у понеділок повернувся до Сімферополя. По обіді він прилетів літаком з Москви, де лікувався. Про це повідомило Управління інформаційної політики уряду автономії. За даними урядовців, кримський прем’єр ще кілька днів проходитиме реабілітацію, а згодом вийде з відпустки на роботу. Місцеві ж експерти очікують жорсткої реакції Василя Джарти на повідомлення про його смерть.

Урядове інформаційне управління повідомило в понеділок лише про те, що голова Ради міністрів АРК Василь Джарти повернувся до Криму після операції, не уточнюючи, правда, яку саме операцію було зроблено прем’єру автономії. За офіційними даними, зараз керівник кримського уряду перебуває в офіційній відпустці, по закінченні якої приступить до виконання своїх посадових обов’язків, але поки що пройде післяопераційну реабілітацію.

«Про Крим і про роботу не переставав думати ані на хвилину. Після реабілітаційного курсу буду готовий докласти максимум зусиль для реалізацій задуманих планів і завдань», – процитувало прем’єра Управління інформаційної політики кримського уряду.

За попереднім урядовим повідомленням, 18 липня Василь Джарти пішов у відпустку і подався до Москви на лікування. Разом з тим, деякі кримські видання писали, що Василь Джарти продовжує боротися із раком підшлункової залози.

Інтриги проти Джарти тривають?

Наприкінці минулого року голові кримського уряду зробили операцію в одній із лікарень Німеччини. Під час минулорічної відсутності Василя Джарти преса повідомляла про спроби деяких кримських політиків усунути його з посади кримського прем’єра. Зокрема, торік багато писали про намагання екс-спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка створити «антиджартинську» коаліцію, але це все завершилося арештом колишнього високопосадовця за підозрою у зловживаннях владою.

Цього разу відвертих зазіхань на владу Василя Джарти не було, але інтернетом прокотилася хвиля інспірованих публікацій про смерть кримського прем’єра в одній із московських клінік.

Кримський політолог, керівник Експертної ради при уряді автономії Олександр Форманчук зазначає, що Василь Джарти і тепер обов’язково «розбереться» з тією частиною кримської еліти, яка не змирилася з приходом його команди, і досі сподівається на повернення ситуації в Криму «на круги своя». За словами політолога, за інсинуації та інтриги доведеться відповідати.

«Напевно, Василь Георгійович зможе знайти форми і методи впливу, щоб така надія вмерла остаточно. Можуть бути певного типу кроки з метою зміцнення того політичного курсу на стабільність у Криму, що почав Джарти півтора роки тому. Василь Георгійович здатний його продовжити. І, якщо треба, то такими твердими методами», – сказав Радіо Свобода впливовий кримський політолог Олександр Форманчук, який акцентував на тому, що саме з Василем Джарти слід пов’язувати встановлення на півострові політичної стабільності.

Правда, Олександр Форманчук не ризикнув прогнозувати, хто з кримських провладних політиків, які засумнівалися у силі хворого Джарти, цього разу відчують її на собі. Якщо реабілітація пройде успішно, то Василь Джарти вийде на роботу, за даними урядових джерел, ще до Дня Незалежності України.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG