Доступність посилання

ТОП новини

Влада не має морального права бути суддею Тимошенко (огляд преси)


Київ – Арешт Юлії Тимошенко є незаконним, адже вона не ухилялася від слідства та суду, регулярно відвідувала засідання, вона не є суспільно небезпечним злочинцем, переконаний один із експертів газети «День». А ось на думку вже іншого оглядача, Юлія Тимошенко повинна сидіти. А в усій цій історії фатальне лише те, що нинішня влада не має морального права бути суддею Тимошенко. Ще один опитуваний «Днем» експерт, вважає, що арешт Тимошенко – це ще один крок до дискредитації уряду і Президента. Він вважає, що так незграбно чинити можуть тільки люди, котрі вважають, що «проти лому нема прийому». Думки інших експертів «Дня» читайте в статті «Хто і навіщо штовхає владу до «точки неповернення»?»

Газета «Факти» аналізує, що очікує Україну у зв’язку з пониженням кредитного рейтингу США. Видання пише, що оскільки на світовому ринку буде лихоманити курс євро до долара, в Україні буде трясти курс євро до гривні. Крім того, існує ймовірність, що МВФ не дасть Україні черговий транш. А це вельми негативно позначиться на валютному ринку країни, зазначає видання.

Постать столичного міського голови Леоніда Черновецького знову в центрі уваги. Дописувач газети «Голос України» розмірковує: чи могло так статися, що у кріслі міського голови уже кілька років перебуває особа з подвійним громадянством. Виявилось, що два і більше паспортів має також значна частина народних обранців та бізнесменів. Для останніх – це спосіб «захисту» від українського законодавства. Про це наголошується у матеріалі «Подвійне громадянство: що не заборонено – те дозволено».

Сорок відсотків усіх товарів та послуг, які пропонують в Києві, неякісні. Лише з початку року киянам вдалося за них відсудити 400 тисяч гривень моральної та матеріальної компенсації. Про те, що робити, якщо ви купили неякісний товар і з чим йти до суду радить газета «Сегодня».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG