Доступність посилання

ТОП новини

Україна може втратити Євро-2012 – мер Львова


Львів – Політична ситуація в Україні може спричинитися до того, що УЄФА відбере у Києва право на проведення Євро-2012. Група відомих французьких діячів, серед яких філософ і письменник Даніель Сальваторе Шиффер, попереджає українську владу, що світ бойкотуватиме майбутній чемпіонат з футболу, якщо та не звільнить Юлію Тимошенко. У Львові не виключають розвитку такого сценарію подій.

Громадські діячі Франції у своєму зверненні наголосили, що саме загрозу втратити Євро-2012 європейські політики, за підтримки ФІФА, мають використати проти української влади, щоб та якомога швидше звільнила з-під варти Юлію Тимошенко.

Те, що ситуація в Україні не прогнозована, нині зазначають десятки міжнародних та українських експертів.

Мер Львова Андрій Садовий у коментарі Радіо Свобода не заперечив той факт, що через складну і незрозумілу для світу політичну ситуацію в державі Україна може втратити право на проведення Чемпіонату з футболу. «Захід дуже пильно стежить за усім, що зараз відбувається в Україні і західні колеги аналізують ситуацію» , – зазначив Андрій Садовий.

Втратити Євро – це втратити імідж у світі

Усі головні об’єкти у Львові: стадіон, аеропорт, дороги будуються і реконструюються за бюджетні гроші. Інвестори не поспішили вкладати свої кошти у підготовку об’єктів до Євро-2012, як через невигідні інвестиційні умови, так і безперспективність таких капіталовкладень. Відтак, на думку експертів, втрати через перенесення єврочемпіонату в іншу країну УЄФА не зазнає. Тим паче, що кілька європейських держав неодноразово заявляли, що готові провести чемпіонат з футболу у себе. Натомість для України це означає цілковиту втрату іміджу.

«Я б хотів, щоб Євро відбулося, бо це буде добрий знак. Треба все для того робити, щоб Євро відбулося» ,– каже міський голова Львова.

Відкриття спортивної арени у Львові заплановане на осінь нинішнього року, завершуються роботи зі спорудження терміналу на летовищі, у планах відремонтувати головні дороги до кордону. Але чи зважить влада на «червону картку», показану з боку європейських інтелектуалів?
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG