Доступність посилання

ТОП новини

Журнал «Українська культура» святкує 90-річчя


Обкладинка англомовного видання журналу «Українська культура»
Обкладинка англомовного видання журналу «Українська культура»

Євгенія Олійник

Київ - Сьогодні у Києві презентуватимуть оновлений журнал «Українська культура». Таким чином часопис відзначить свій ювілей: цього року йому виповнюється 90 років. Презентацію проведе Міністерство культури, яке видає цей журнал. На вечорі виступить кобзар Тарас Силенко, відбудеться танцювальний майстер-клас, а також гурт «Фолькнери» представить свій новий кліп.

У журналі «Українська культура» йдеться про найцікавіші події в українській культурі цього року, розповідає заступник головного редактора видання Денис Бортников.

«Це Одеський кінофестиваль, фоторепортаж зі Славського рок-фестивалю, відкриття спільної виставки Влади Ралко і Володимира Буднікова у Гурзуфі. Також номер доповнений цікавими матеріалами з актуальної теми відновлення і збереження стародруків», – каже пан Бортников.

Національна культура для всіх

Англомовну версію журналу вже представили на відкритті українського павільйону на 54-ому Венеційському бієнале. Денис Бортников вважає цю подію знаковою, і відзначає, що на бієнале не так багато країн презентували власні національні видання.

Редакція сподівається, що журнал привабить не тільки молодь, але й усіх людей, пов’язаних із мистецтвом.

«Ми намагаємось, щоб журнал був якісним і, відповідно, цікавим саме людям, які займаються мистецтвом. Це можуть бути арт-дилери, галеристи-мистецтвознавці, а також люди, що займаються фондовою підтримкою мистецтва», – розповідає пан Бортников.

Одна з гостей події, директор «Родовід-галереї» Лідія Лихач підтримує оновлення видання.

«Якщо газети і журнали виходять на такому гідному рівні і презентують молоде мистецтво, традиції, та й загалом українську культуру світові, то це просто велике діло. Як інакше себе показати, про себе заявити та себе побачити?» – вважає вона.

Презентація видання відбудеться сьогодні у Києві, у Руському клубі «Культ Ра», о 19 годині.
XS
SM
MD
LG