Доступність посилання

ТОП новини

Ярослав Качинський розчарований звітом про причини Смоленської катастрофи


Лідер найпопулярнішої у Польщі опозиційної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський назвав таким, що «глибоко розчаровує», оприлюднений наприкінці липня звіт польської урядової комісії щодо причин авіакатастрофи під Смоленськом у квітні 2010 року.

Про це брат загиблого у катастрофі президента Польщі Леха Качинського сказав напередодні ввечері під час традиційного щомісячного віче біля канцелярії глави держави у Варшаві.

Ярослав Качинський заявив, що поляки досі не знають справжніх причин падіння літака у Смоленську, і наголосив, що очолювана ним партія зробить все можливе, аби їх з’ясувати. «Під кінець липня, коли опублікували рапорт польської комісії, ми відчули глибоке розчарування», – цитує його офіційний сайт партії.

Польські експерти раніше назвали головною причиною Смоленської катастрофи помилки пілотів. Комісія також дійшла висновку, що диспетчери Смоленського летовища дезінформували пілотів про правильність курсу та наказали перервати зниження занадто пізно.

Ще раніше у своєму звіті контрольований російською владою Міжнародний авіаційний комітет поклав усю провину за трагедію на польських пілотів.
XS
SM
MD
LG