Доступність посилання

ТОП новини

Доповідачі ПАРЄ стурбовані перебуванням Тимошенко під вартою


Співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України Майліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін висловили стурбованість тим, що колишня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко далі перебуває під вартою.

Її затримання під приводом виявленої нею зневаги до суду посилює враження, що звинувачення проти неї мають політичну природу, заявили співдоповідачі, слова яких наведено сьогодні в повідомленні на сайті ПАРЄ.

Вони додали, що цей кримінальний процес наголошує на нагальній потребі здійснити подальші юридичні реформи в Україні, бо нинішнє законодавство, як виглядає, дає можливість переслідувати за політичні рішення як за кримінальний злочин, якщо нова влада з ними не згодна.

Будь-яке політично мотивоване переслідування колишніх членів уряду неприйнятне, наголосили Репс і де Пурбе-Лундін. Вони також закликали українську владу забезпечити негайне звільнення Тимошенко і щонайбільшу стриманість у контексті процесу проти неї та інших колишніх міністрів.

Співдоповідачі ПАРЄ щодо України відвідають Україну 19–23 вересня в рамках подальшого моніторингу становища в державі, мовиться також у повідомленні.
XS
SM
MD
LG