Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв навряд чи використає справу Тимошенко проти Путіна (огляд преси)


Київ – Зустріч президентів України та Росії в Сочі може стати переломною в українсько-російських відносинах, стверджує газета «День». Видання з’ясовує, наскільки ймовірно, що потенційний кандидат на президента Росії Медведєв використає чинник України, й зокрема суд над Тимошенко, в підкилимовій боротьбі проти свого суперника Путіна. Адже для російського прем’єра засудження Тимошенко в Україні рівнозначне оприлюдненню корупційних прийомів його роботи, констатують експерти. Така спокуса, безумовно, є, зазначає експерт видання. Однак це навряд чи доцільно, адже контракти надзвичайно вигідні для Росії і продовжують бути чинними, а українська влада не знаходить у собі політичної мужності піти від цієї конфігурації. Про те, які аргументи Україна може навести для зниження ціни на газ, «День» розповідає в статті «Фактор газу».

У цьому ж числі «День» інформує, що горлівські депутати на Донеччині не підтримали пропозиції встановити погруддя видатного поета Дмитра Стуса біля школи, де він учителював. Видання пише, що живучість «радянської бацили» в головах людей призвела до того, що громадяни, навіть не заглиблюючись у подробиці того чи іншого питання, часто відкидають розумні й необхідні для країни ідеї. Справжня проблема у свідомості цих людей. Для них Стус навіть страшніший, ніж Бандера, тому що Бандера – це десь там, на заході, а Стус – тут, поруч. Визнання для колишніх радянських апаратників Стуса – це особиста поразка, наголошує «День».

14 серпня набуває чинності закон про скасування техогляду для автомобілів, які використовуються в особистих цілях. Обов’язковому технічному оглядові, як і раніше, підлягатиме лише комерційний транспорт – таксі, вантажівки тощо. Для приватних автомобілістів така новина, здавалося б, тільки в радість. Однак є й кілька засторог. Про них розповідає газета «Україна молода» у статті «Інспектор на всі руки».

Держінспекція із захисту прав споживачів оштрафувала авіакомпанії Ігоря Коломойського, зокрема, «Аеросвіт», «Дніпроавіа» та «Донбасаеро» на 120 мільйонів гривень за низьку якість обслуговування пасажирів. Як констатують «Економічні відомості», претензії до перевізників не лише через несвоєчасні відлети рейсів, але й через байдужість співробітників компанії до проблем пасажирів. Авіакомпанії відкидають ці звинувачення і оскаржують штрафи у суді. Публікація називається «Коломойського навчать пунктуальності».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG