Доступність посилання

ТОП новини

Винні у сутичках 8 серпня будуть покарані – МВС України


Особи, винні у сутичках поблизу Печерського районного суду Києва 8 серпня, будуть покарані. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив начальник Головного штабу МВС України Анатолій Лазарєв.

«Щодо того, що були провокації, у нас є відеозапис, матеріали щодо перекриття руху у нас зібрані, вони зараз перевіряються прокуратурою Києва і думаю, що рішення щодо цих матеріалів буде ухвалене і воно буде адекватним, тому що це – стаття Кримінального кодексу України», – наголосив він.

Анатолій Лазарєв повідомив, що 8 серпня «кілька громадських організацій подали заяви в КМДА з наміром провести мітинг і пішу ходу Хрещатиком». «Терміни проведення акції були заявлені з 9.00 до 16.00. У заявці було конкретно вказано, що акція відбуватиметься з перекриттям однієї зі смуг проїжджої частини Хрещатика. Після отримання цього повідомлення ми вжили заходів з підготовки особового складу до дій, якщо ця хода почнеться попри рішення суду про заборону масових акцій поблизу Печерського суду», – розповів він.

За словами керівника Головного штабу МВС, «до 16.00 ніяких дій не було, мітинги тривали мирно – як із однієї сторони, так і з іншої». «Десь о 18.10 низка народних депутатів в усному режимі закликали учасників акції з обох боків Хрещатика до перекриття руху», – зазначив Анатолій Лазарєв.

Він також наголосив, що «близько 17.00 співробітників міліції повернули у резерв, оскільки імовірні акції мали завершитися о 16.00». «Лише тоді, коли люди почали кидатися під автотранспорт, і коли водії почали сигналити і звертатися до співробітників міліції, мовляв, треба щось робити, керівник оперативного штабу безпосередньо ухвалив рішення, щоб звільнити-таки проїжджу частину силами підрозділів міліції, що і було зроблено», – додав Анатолій Лазарєв.
XS
SM
MD
LG