Доступність посилання

ТОП новини

Черновецький хоче уникнути конфіскації майна (огляд преси)


Київ – Причиною розірвання шлюбу столичного голови Леоніда Черновецького є його бажання уникнути майбутньої конфіскації майна, стверджують експерти газети «Україна молода». Вони вважають, що це абсолютно фіктивне розлучення. Практика таких розлучень у сім’ї Черновецького випробовується вже не вперше, зазначає видання. Так у березні дочка мера Христина розлучилася з чоловіком, а вже у квітні проти колишнього зятя Черновецького В’ячеслава Супруненка порушили кримінальну справу. Заголовок статті «За прикладом мафії».

Після 20 років Україна так і не навчилася ставитися до себе так, як належить до себе ставитися найбільшій країні Європи, зазначає експерт газети «День». Якась модель власної значущості проговорюється з дещо дитячим викликом. Сповна обґрунтоване бажання відчувати себе Європою гаситься звичкою бути Сходом у найбільш похмурих його проявах. Це і є головний підсумок 20-річчя незалежності України, який на сьогодні експерт «Дня» вважає проміжним.

Спроба концентрації влади Януковичем після обрання його Президентом передбачалась, однак її швидке завершення стало для багатьох несподіванкою. Серед причин – відсутність у країні потужної опозиції. Як зауважує в газеті «Сегодня» політолог Володимир Фесенко, опозиційні здібності Тимошенко були значно переоцінені. І вона, і БЮТ, перебуваючи при владі, втратили форму і стали нездатними до справжньої опозиційної боротьби. Поразка на виборах деморалізувала Тимошенко, зазначає політолог. І почалась швидка ерозія в партії, спричинена грубими помилками при формуванні виборчих списків.

Безплатна медицина давно перетворилася на міф, у який майже ніхто не вірить. Сучасне «безкоштовне» лікування себе не виправдовує, стверджує дописувач газети «Голос України». Громадянам доводиться чекати у довгих чергах, а отримавши поради лікаря у державній поліклініці або лікарні, все одно витрачати купу грошей на подальше лікування. До того ж, щоб не залишитися без уваги, варто додатково «стимулювати» медичний персонал. Відтак, як переконує дописувач парламентської газети, ринкові відносини передбачають зовсім новий формат обслуговування. Який саме, розповідається в статті «Медичне страхування: новий погляд на старі проблеми».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG