Доступність посилання

ТОП новини

Кияни продовжують протести проти забудови поблизу Софії Київської


Активісти громадських ініціатив «Я – киянин» та «Збережи старий Київ» сьогодні пікетували кілька будівельних майданчиків у центрі столиці. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Вони продовжують вимагати від забудовників зупинити будівництво у буферній зоні довкола території собору Святої Софії Київської та в історичному центрі міста. Активісти посилаються на рішення столичної прокуратури, яка раніше заборонила відповідні будівельні роботи.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, активісти громадських організацій передали представникам забудовників копії цих рішень.

Як зазначила координатор акції Наталя Мусієнко, усупереч рішенням прокуратури, судів різної інстанції, а також тимчасової комісії з перевірки об’єктів забудови центральної історичної частини Києва, забудова історичних кварталів Києва триває.

Нині у центрі уваги київської громади перебувають забудови історичної частини Києва у безпосередній близькості до пам’ятників історії та культури зі списку Світової спадщини ЮНЕСКО, а саме – храму Святої Софії та Києво-Печерської лаври, поблизу гори Щекавиці та на центральних вулицях Києва.
XS
SM
MD
LG