Доступність посилання

ТОП новини

ОУН (б): Всесвітній форум українців має вимагати від Януковича звіту


Провід Організації українських націоналістів (ОУН (б)) – Організація українських націоналістів (бандерівський рух) – закликає учасників Всесвітнього форуму українців вимагати від Президента України Віктора Януковича пояснень щодо політичної та економічної ситуації в країні та висловити незгоду з його політичним курсом.

Про це мовиться в прес-релізі ОУН (б), поширеному в середу.

В організації наголосили, що українці у світі занепокоєні змінами у сфері економіки та внутрішньої політики, ініціативами у сфері міжнародних відносин та розвитку науки, діями міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, спрямованими на погіршення системи освіти. Крім того, українська громада відзначає «систематичні порушення прав громадян із боку силових відомств, апогеєм чого є перебіг судових засідань у справах Юрія Луценка та Юлії Тимошенко».

«Позбавлення Вищим адміністративним судом України звання «Герой України» Романа Шухевича та Степана Бандери, відсутність офіційної реакції на заяви керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Вадима Колесніченка щодо відзначення Дня Незалежності України свідчать про те, що українська влада не пов’язує свою діяльність з історією України, не може запропонувати об’єднавчої місії для майбутнього та гідного розвитку держави нині», – переконані в ОУН (б).

У зверненні наголошується, що влада повинна бути готовою відповісти учасникам Всесвітнього форуму на болючі питання, «а не гаяти свій час на словоблудство та самопохвальбу».

В ОУН (б) нагадали, що Президент висловив намір зустрітися із закордонним українством на V Всесвітньому форумі українців 19–21 серпня.

П’ятий Всесвітній форум українців відбудеться 19–21 серпня в Києві в приміщенні Київської опери, а пленарні засідання та робота секцій – в Українському домі.

ОУН (б) – Організація українських націоналістів (бандерівський рух), одна з фракцій ОУН.
XS
SM
MD
LG