Доступність посилання

ТОП новини

Кожен Президент України вважав носієм державності себе, а не народ (огляд преси)


Київ – Експерти газети «День» розмірковують про досягнення та змарновані шанси України за 20 років незалежності. Найбільшим досягненням України, на їхню думку, було утвердження демократичного ладу, який особливо вирізняв державу серед усіх колишніх радянських республік. Однак невикористаних шансів було задосить. Найважливіший в тому, що жодна з вітчизняних владних команд не завдала собі клопоту використати творчий потенціал народу. Жоден із Президентів, як переконують оглядачі, не розглядав народ як носія державності, натомість кожен із правителів вважав таким себе і намагався будувати державу на власний штиб: Кравчук – як пострадянську республіку СНД, Кучма – як великий завод, Ющенко – як анархічну Січ, Янукович наразі – як Донецьку область. Про це наголошується у статті «Учимося бути вільними».

На Банковій вирішили пригальмувати запровадження пенсійної реформи або й узагалі її провалити, стверджує газета «Україна молода». Головна причина – ймовірність зниження рейтингів Януковича та Партії регіонів після її втілення. Видання наголошує, що зараз дуже важливо, щоб нинішня влада зрозуміла: запровадження так званої пенсійної реформи у проголосованому в парламенті вигляді призведе до повної катастрофи пенсійної системи. Конкретніше йдеться в статті «Коматозний стан пенсійної «революції».

Експерти газети «Голос України» припускають, що нестабільність на світових фондових ринках може завадити ефективній приватизації енергетичного комплексу України. Тож зараз, на думку газетярів, єдиний спосіб реалізувати приватизаційні плани – підвищити прозорість самого процесу. Змушують до цього як ретельна увага з боку міжнародних фінансових організацій, так і потреба залучити від приватизації від чотирьох до шести мільярдів гривень до державної скарбниці. А також нагальна необхідність залучити до 2019 року понад 20 мільярдів доларів інвестицій, які без прозорого процесу отримати навряд чи вдасться. Про це парламентське видання наголошує в матеріалі «Прозора приватизація в енергетиці зміцнить незалежність України».

Газета «Сегодня» розповідає подробиці VIP-аварії, яка зберігалася в таємниці майже рік. Йдеться про те, як авто телеведучої Наталії Розинської покалічило депутата обухівської міськради. Зважаючи на незначні відшкодування депутату, який внаслідок аварії став інвалідом, він просить дослідувати кримінальну справу. Газета пише про покровителів винуватців аварії в статті «Утаємничена ДТП з теледивою та майором Мельниченком».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG