Доступність посилання

ТОП новини

Позиція Ющенка щодо газових угод є послідовною – преc-секретар


Прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова заявляє, що третій Президент України ніколи позитивно не оцінював газові угоди 2009 року. Її цитує прес-служба «Нашої України».

«Позиція Віктора Ющенка є послідовною, і спрямована на пошук аргументів для скасування цих угод. Як президент країни і професійний економіст, Віктор Андрійович ніколи не давав позитивної оцінки московським газовим угодам 2009 року, оскільки для будь-якого об’єктивного спостерігача очевидно, наскільки ці домовленості є економічно та політично невигідними для України», – зазначила речниця.

«Негативна оцінка Віктором Ющенком газових угод, укладених екс-прем’єром у січні 2009 року, не означає, що він підтримує неправові дії влади проти Юлії Тимошенко, зокрема, її ув’язнення до ухвалення рішення суду», – заявила прес-секретар, коментуючи його виступ як свідка у справі Юлії Тимошенко на засіданні Печерського райсуду Києва 17 серпня.

Ірина Ванникова також додала, що Віктор Ющенко підтримує вимоги української та міжнародної громадськості щодо припинення порушення прав обвинувачених на справедливий судовий захист, звільнення їх з-під незаконного арешту, оголошення обвинувальних висновків та надання вільного доступу ЗМІ до висвітлення процесів.
XS
SM
MD
LG