Доступність посилання

ТОП новини

Лікаря, який прийшов до суду, не допустили до Тимошенко – речниця


Лікареві колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, який прийшов у четвер до Печерського районного суду Києва, не дозволили зустрітися з нею, заявила журналістам прес-секретар колишнього прем’єра Марина Сорока після закінчення засідання в справі щодо Тимошенко через укладені за її вказівками 2009 року газові контракти з Росією.

Суддя Родіон Кірєєв оголосив у судовому засіданні перерву до ранку понеділка, щоб забезпечити можливість здійснити медичний огляд підсудної.

Раніше в четвер суд оголошував коротку перерву, коли Тимошенко стало зле під час процесу й вона попросила дозволу вийти з зали.

Перед тим один із прокурорів у цій справі заявив про прохання до суду дозволити обстеження Тимошенко працівниками Міністерства охорони здоров’я.

Іще раніше цього ж дня сама Тимошенко просила Печерський райсуд, щоб до неї в СІЗО допустили лікаря, але того, якому вона довіряє, у зв’язку з погіршенням здоров’я. Суддя Родіон Кірєєв сказав, що їй уже пропонували допомогу медиків СІЗО, проте вона від неї відмовилася. Підсудна ж заявила, що не довірить своє здоров’я цим медикам.

Адвокат колишнього прем’єра Юрій Сухов також у четвер заявляв, що в стані її здоров’я «з’явилися тривожні сигнали, які не можна пояснити симптомами відомих хвороб».
XS
SM
MD
LG