Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії ще не менш як 19 убитих, Росія проти відставки Асада


Силові структури Сирії, за словами очевидців і активістів демократичного руху, відкривали вогонь по противладних демонстрантах у кількох містах Сирії і вбили при цьому не менш як 19 людей. Так закінчилися акції придушення демонстрацій, на які вийшли тисячі людей по всій Сирії після закінчення п’ятничних молитов.

Повідомляють, зокрема, про великі демонстрації в столиці Дамаску, в місті Дераа на півдні країни, а також у Хомсі в центрі Сирії, в Латакії на західному узбережжі і в Дейр-аз-Зорі на сході.

За даними ООН, від початку масових виступів проти авторитарної влади президента Сирії Башара аль-Асада в середині березня від дій силових структур країни загинули близько 2 тисяч цивільних мешканців.

Водночас Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Москва виступає проти висловлених напередодні закликів США і країн Європи до відставки Асада. Росія вважає, що йому ще треба більше часу, щоб втілити обіцяні реформи.

Заклики США, а також Великої Британії, Німеччини і Франції пролунали перед тим, як верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей заявила, що влада Сирії, можливо, здійснила злочини проти людяності в перебігу придушень протестів. Вона закликала Раду безпеки ООН передати цю справу на розгляд Міжнародного кримінального суду.

Тим часом агентства цитують дипломатів у Брюсселі, що Європейський Союз готує санкції проти нафтового сектора економіки Сирії, які, серед іншого, передбачають практично повне ембарго на імпорт сирійської нафти.
XS
SM
MD
LG